מתכון ל-8 מנות
חומרים:
8 אגסים בשלים
3/4 בקבוק יין אדום
מקל קינמון
2 יחידות ציפורן
2.5 כוסות סוכר
למילוי
70 גר' שוקולד 60% מוצקי קקאו
4 כפות אגוזים טחונים
כף קרם קוקוס
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
למילוי
ממיסים שוקולד, קרם קוקוס וסוכר .מוסיפים את האגוזים וממלאים את האגסים .
לאגסים
מקלפים את האגסים ומוציאים את התוכן.
שמים בסיר את היין ,הסוכר, הקינמון והציפורן .
מכניסים את האגסים הממולאים ומבשלים כעשרים דקות .לאחר מכן מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הרוטב עד לסמיכות .
מניחים את האגסים בצלחת ויוצקים את הרוטב מעל .
אפשר להוסיף מעל קרם וניל .
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
054-7730379